Aktuellt

2019-10-04

Obehörigt dataintrång på Gnosjö Trafik AB.

Torsdagen den 3 oktober 2019 drabbades vi på Gnosjö Trafik AB av ett obehörigt dataintrång som placerat ett så kallat ”ransomware” på vår databasserver. Vilket gjorde att vårt trafikledningssystem slogs ut.

Ransomware är en programvara som krypterar den lagrade informationen och gör den oläsbar, samtidigt kommer det en begäran om att betala en lösensumma till en anonym mottagare för att få tillbaka informationen.

Gnosjö Trafik följer de allmänna rekommendationerna från Polismyndigheten  gällande ransomware det vill säga att inte betala för att få tillbaka informationen.

Vi har jobbat hela kvällen för att få igång systemet igen, nu är vi igång igen. Vi gör dagliga backuper på vår information och den senaste backupen som var helt intakt var från onsdag kl 23:00, det gör att alla bokningar gjorda efter det klockslaget är borta ur systemet.

De av er som skickar EDI-bokningar till oss, ber vi att ni skickar om torsdagens och fredagens bokningar.

Ni som bokat på kundwebben ber vi om att ni gör nya bokningar.

Vi räknar med att det blir en extra hektisk fredag och att det kan vara svårt att komma fram på telefon till oss, maila gärna i första hand på office@gnosjotrafik.se om ni har gods stående kvar.

Händelsen polisanmäls och anmäls även till Datainspektionen.

Vi beklagar det inträffade.

2019-03-26

Prisjustering från och med 8/4-2019.